Bij Het Nieuwe Werken gaat het om de totale organisatie. Lionconnect heeft diverse oplossingen in huis voor een functionele, gebruiksvriendelijke en veilige inrichting van uw systemen en mobiele werkplekken. Van advies in beleid tot en met implementatie. Wilt u meer informatie over effectiever samenwerken of wilt u weten wat Lionconnect voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Wat is Het Nieuwe Werken?
Het Nieuwe Werken (HNW) is een visie waarbij recente ontwikkelingen in de informatietechnologie als aanjager gelden voor een betere inrichting en bestuur van het kenniswerk. Het gaat om vernieuwing van de fysieke werkplekken, de organisatiestructuur en -cultuur, de managementstijl en de mentaliteit van de kenniswerker en zijn manager. (Dik Bijl - Het Nieuwe Werken 2007). 
 
Voordelen van HNW:
  • Besparing op kosten van huisvesting. In veel organisaties is het mogelijk om tot wel 50 % op de kosten van huisvesting te besparen.
  • Reductie van reistijd, reiskosten en bijbehorende effecten voor het milieu door iedereen de keuze te geven om plaatsonafhankelijk te werken.
  • Tegen lagere kosten medewerkers binden door een moderne en aantrekkelijke organisatie te zijn. Maar wat is een aantrekkelijke werkgever? Iemand die een managementstijl heeft gebaseerd op resultaatafspraken en vertrouwen. Die medewerkers meer keuzevrijheid geeft in waar en wanneer zij werken. En die een aantrekkelijk kantoor en goede ICT-ondersteuning biedt.
  • Toename van werktevredenheid en afname van kort ziekteverzuim wanneer werknemers in staat worden gesteld werk en privé anders en beter te balanceren.
  • Effectiever en efficiënter werkende medewerkers die productiever worden. 
  • Toenemende klantentevredenheid door meer tevreden medewerkers, een beter arbeidsmarkt- en duurzaamheidsimago, lagere kosten en een hogere productiviteit.

Deel dit artikel Deel deze pagina: