Nederland nipt op kop in EU qua breedband

Auteur : Bron: telecompaper.com Geplaatst op : 14-8-2012 13:25
Nederland voert de Europese ranglijst aan van landen met de hoogste downloadsnelheden, meldt Akamai in het State of The Internet kwartaalrapport. Wereldwijd lag het gemiddelde op 2,6 Mbps in Q1. De top drie is Zuid-Korea (15,7 Mbps), Japan (10,9 Mbps) en Hong Kong (9,3 Mbps). Nederland staat vierde, met gemiddeld 8,8 Mbps, voor Letland, ook met 8,8 Mbps en Zwitserland, met 8,1 Mbps.
 
De groei ten opzichte van dezelfde periode 12 maanden geleden geeft een ander beeld. De groei in snelheid in Letland was 38 procent, in Zwitserland 30 procent en in Nederland 18 procent. Akamai definieert breedband als >4 Mbps en snel breedband als >10 Mbps. In Letland is 26 procent van de verbindingen sneller dan 10 Mbps, in Nederland 24 procent, met lagere groei. In Zwitserland, Finland en Denemarken is het percentage snel breedband in een jaar meer dan verdubbeld. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat Nederland in de statistieken voorbij wordt gestreefd.
 
De landen die de meeste malware en cyberaanvallen voortbrengen waren China (16%), Rusland (11%) en de VS (7%). Europa als regio brengt 35 procent van de dreigingen voort, met Roemenië (3,0%) voor Duitsland (1,9%).

Reacties

Geen reacties gevonden

Plaats een reactie

Vul hieronder de * verplichte velden in. Reacties zullen pas zichtbaar worden wanneer ze goedgekeurd zijn.