Fusie Ziggo en Vodafone goedgekeurd

Auteur : Julian Huijbregts Geplaatst op : 3-8-2016 14:09

De Europese Commissie heeft de fusie tussen Vodafone en Ziggo goedgekeurd. De twee bedrijven mogen fuseren onder de voorwaarde dat Vodafone haar vaste netwerk verkoopt aan een andere partij, die door de Europese Commissie goedgekeurd moet worden.Volgens de uitspraak van de Europese Commissie zorgt het afstoten van de afdeling voor vast internet en telefonie door Vodafone ervoor dat er voldoende concurrentie blijft op de markt voor vast internet in Nederland. Vodafone moet het vaste netwerk inclusief de abonnees overdragen aan een andere partij. De provider had eerder al aangeboden om dat te doen, om de fusie mogelijk te maken.

De Autoriteit Consument en Markt benadrukt dat de fusie een grote verandering in de Nederlandse telecommarkt veroorzaakt. Naast KPN komt er een tweede grote speler en de ACM bekijkt daarom of er 'aanpassing of aanscherping nodig is van de huidige regels', zegt bestuursvoorzitter Chris Fonteijn. De waakhond wil daarmee waarborgen dat er voldoende toegangsmogelijkheden blijven voor concurrenten op de netwerken en ervoor zorgen dat consumenten voldoende keuze behouden.

De joint-venture van Vodafone en Ziggo wordt de op een na grootste telecomaanbieder van Nederland. Ziggo is op dit moment de grootste partij op het gebied van kabelinternet en Vodafone neemt de tweede plaats in op de ranglijst van mobiele providers. Het is nog niet duidelijk onder welke naam de joint-venture verder gaat.

Het voornemen om in Nederland te fuseren werd in februari aangekondigd door de bedrijven. De providers willen door samen te gaan completere pakketten aanbieden, met zowel vast internet, televisie als een mobiel abonnement. Dergelijke abonnementen worden volgens ACM steeds populairder en providers die zowel een vast als mobiel netwerk hebben zijn daarmee in het voordeel.

Reacties

Geen reacties gevonden

Plaats een reactie

Vul hieronder de * verplichte velden in. Reacties zullen pas zichtbaar worden wanneer ze goedgekeurd zijn.