4G-Netwerk van T-Mobile het snelst

Auteur : B. Mulckhuijse - TelePhorum.org Geplaatst op : 1-4-2015 17:00

Volgens OpenSignal ligt de gemiddelde snelheid op het 4G-netwerk van T-Mobile op 20 Mbps, op dat van Vodafone op 14 Mb/s, terwijl de gemiddelde snelheid op het netwerk van KPN op 10 Mb/s zou liggen.

De dekkingsgraad komt volgens de metingen uit op ongeveer 65% van het land voor T-Mobile, ongeveer 80% voor Vodafone en ongeveer 90% voor KPN. Betere scores vindt je alleen Zuid-Korea, waar de drie geboden 4G-netwerken allemaal een dekkingspercentage hebben van boven de 90 %.
 

Nederland scoort wereldwijd relatief goed in de reële snelheden die via 4G-netwerken worden aangeboden. Dat valt op te maken uit het rapport ‘The State of LTE” van OpenSignal. Dit rapport is samengesteld door metingen gedaan door gebruikers van 4G met behulp van de OpenSignal-app. Volgens de onderzoekers blijkt hieruit dat de gemiddelde snelheid in Nederland op 14 Mb/s ligt. Spanje is koploper met 18 Mb/s, gevolgd door Finland, Denemarken en Zuid-Korea (alle drie 17 Mb/s).
 

In het rapport wordt ook gekeken naar het zogenoemde Time on LTE-percentage, de hoeveelheid tijd waarin een gebruiker daadwerkelijk toegang heeft tot 4G. In Nederland ligt het gemiddelde op 80%. Specifiek voor KPN ligt dit percentage op 90%, voor Vodafone op 79% en voor T-Mobile op 65%. Zuid-Korea scoort het hoogst met een Time on LTE-percentage van 95 procent.
 

De metingen voor het rapport van OpenSignal zijn gedaan in de periode van november 2014 tot en met januari 2015. KPN meldde in april vorig jaar klaar te zijn met de uitrol van zijn 4G-netwerk in Nederland, Vodafone bereikte afgelopen september landelijke dekking, terwijl T-Mobile eind dit jaar de uitrol van 4G verwacht af te ronden.

Reacties

Geen reacties gevonden

Plaats een reactie

Vul hieronder de * verplichte velden in. Reacties zullen pas zichtbaar worden wanneer ze goedgekeurd zijn.