Zakelijk internetverkeer groeit gemiddeld 19% per jaar tot 2018

Auteur : Eurofiber Geplaatst op : 1-4-2015 00:00
Het gebruik van zakelijk internet zal tot 2018 jaarlijks met zo’n 19% groeien, becijferde Cisco in zijn ‘Visual Networking Index’. Het equivalent van 769 miljoen dvd’s per maand of 1 miljoen dvd’s per uur. Door de komst van cloud computing is het model voor internettoegang de laatste jaren sterk veranderd. Werd het voorheen vooral gezien als dienst bovenop een fysieke infrastructuur, tegenwoordig is internettoegang net zo vanzelfsprekend als water uit de kraan.

Leveranciers van clouddiensten zoals Amazon, Microsoft, Google en Salesforce, maar ook talloze kleinere en minder bekende aanbieders, stellen één voorwaarde voor het gebruik van hun diensten. Dat de eindgebruiker beschikt over toegang tot het internet. Geen toegang tot het internet, betekent geen optimale toegang tot de clouddiensten. Internet is steeds vaker de manier voor eindgebruikers om hun connectiviteitsvraagstukken op te lossen. Dit is dan ook een van de aanjagers voor de exponentiële groei van het zakelijke IP-verkeer in de regio West-Europa.

Steeds meer internet verkeer
Uit Cisco’s VNI blijkt dat in West-Europa het IP-verkeer in 2018 tot 3,9 exabytes per maand groeit, dit is een jaarlijkse groei van 16%. Het zakelijke internetverkeer groeit met 19% tot 2018. Dit verkeer bereikt in 2018 3,1 exabytes per maand. Ter vergelijking, in 2013 bedroeg het zakelijke internetverkeer in West-Europa 1,3 exabytes, ruim de helft minder. Het zakelijke internetverkeer bedroeg in dat jaar 71% van al het zakelijke IP-verkeer en in 2018 zal dat 79% bedragen.
 

Reacties

Geen reacties gevonden

Plaats een reactie

Vul hieronder de * verplichte velden in. Reacties zullen pas zichtbaar worden wanneer ze goedgekeurd zijn.