Nieuwe EU tarieven en regels per 1 juli 2014

Auteur : Petra Terwijn Geplaatst op : 26-5-2014 15:33
Per 1 juli 2014 worden de tarieven voor bellen sms’en en internetten in de EU en enkele andere landen naar beneden bijgesteld voor alle mobiele abonnementen.

Nieuwe tarieven:


Nieuwe EU regels

Vanaf 1 juli 2014 treedt nieuwe Europese wetgeving in, die het voor u mogelijk maakt om zelf een roaming provider te kiezen binnen de Europese Unie en enkele andere landen.
Dit betekent dat u binnen de EU ook via andere providers kan bellen, sms'en en internetten.
 
Via een andere provider roaming verbruiken binnen de EU kan op 2 manieren:

1. Alternatieve roaming provider (ARP)
U sluit een roamingabonnement af bij een andere provider. Zodra u in de EU en enkele andere landen buiten Nederland belt, sms't of internet met uw huidige telefoon & telefoonnummer doet u dat automatisch via het netwerk van de door u gekozen roaming provider. Alle kosten die u dan maakt, worden in rekening gebracht door die andere provider. U krijgt van die partij dus een aparte factuur.. 

2. Lokaal gebruikmaken van mobiel internet (LBO - Local Break Out)
U koopt eenmalig een tegoed van een provider in een EU-land voor gebruik van mobiel internet in dat land. Dit kan met het eigen telefoonnummer én zonder een contract af te sluiten bij die provider. Bellen en sms'en in het buitenland blijft de eindgebruiker via de CSP doen. 
Helaas zijn er momenteel nog geen providers die dit aanbieden. Als u op de hoogte gehouden wilt worden van de mogelijkheden, neemt u dan contact met ons op.
 
Landen met EU-regulering
 
De nieuwe EU regels in dit bericht hebben betrekking op de volgende landen:   
België, Bulgarije, Cyprus (met uitzondering van het Turkse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden.  
 
Deze wetgeving geldt ook in: Liechtenstein, Noorwegen, IJsland, Azoren, Madeira, Canarische Eilanden, Guadeloupe, Martinique, Réunion, Gibraltar, Frans Guyana, Mayotte en Saint Martin.

 

Reacties

Geen reacties gevonden

Plaats een reactie

Vul hieronder de * verplichte velden in. Reacties zullen pas zichtbaar worden wanneer ze goedgekeurd zijn.