Vodafone voert een inflatiecorrectie door.

Auteur : John de Hoop Geplaatst op : 23-5-2013 11:18
Vanaf 1 juli 2013 past Vodafone de maandelijkse abonnementsprijzen aan van een aantal zakelijke abonnementen. Deze prijswijzigingen zijn het gevolg van inflatie.

Wat is inflatiecorrectie?

Inflatie is een waardevermindering van het geld die ontstaat door prijsstijgingen. Door inflatie daalt de koopkracht. Mensen kunnen met hetzelfde geld minder goederen en diensten kopen. De inflatie wordt jaarlijks berekend door het Centraal Bureau voor de Statistiek. De inflatie in Nederland wordt gemeten als de stijging van de consumentenprijsindex (CPI) ten opzichte van het voorgaande jaar. Over het jaar 2012 is dit 2,5%. Alle prijzen zijn in 2012 dus gestegen met 2,5%. Ook Vodafone heeft te maken met deze prijsstijgingen. Daarom verhoogt Vodafone uw maandelijkse abonnementstarief met het inflatiepercentage.

Voor welke abonnementen geldt dit?
  • OndernemersBundel (aangesloten vanaf 1 april 2011)
  • OndernemersBundel Web (aangesloten vanaf 1 oktober 2010)
  • iPhone Zakelijk (aangesloten vanaf 1 oktober 2010)
Bekijk de inflatiecorrectie voor uw abonnement

Wat verandert er voor mij?
Door de inflatiecorrectie verandert uw maandelijkse abonnementstarief. Dit geldt niet voor overige tarieven. Zo blijven bijvoorbeeld het binnen- en buitenbundel-tarief hetzelfde, en ook de prijzen van al uw extra bundels. Wanneer er op uw abonnement nog een promotiekorting loopt, dan wordt de inflatiecorrectie pas doorgevoerd na afloop van de promotiekorting.

Kan ik mijn abonnement opzeggen vanwege deze wijziging?
U kunt uw contract niet opzeggen vanwege de inflatiecorrectie. Wanneer u er toch voor kiest om uw contract op te zeggen, en als de looptijd daarvan nog niet voorbij is, dan bent u verplicht om het aantal resterende maanden wel te betalen.

Algemene voorwaarden Vodafone
In de algemene voorwaarden van uw contract is in clausule 11.5 een bepaling over de inflatiecorrectie opgenomen.
Voor klanten die een OndernemersBundel Web of iPhone Zakelijk hebben afgesloten of verlengd tussen 1 oktober 2010 en 1 april 2011 is er in de aanvullende dienstvoorwaarden een bepaling over de inflatiecorrectie opgenomen:

Reacties

Geen reacties gevonden

Plaats een reactie

Vul hieronder de * verplichte velden in. Reacties zullen pas zichtbaar worden wanneer ze goedgekeurd zijn.