Aug
14

68,1% procent van verkochte toestellen draait Android


Google’s besturingssysteem heeft sinds haar introductie in 2009 een flink groei gezien. Zo meld marktonderzoeker IDC vandaag dat in het afgelopen kwartaal 68,1 procent van de verkochte smartphones een Android toestel is. Hetzelfde kwartaal maar dan een jaar eerder was dit nog 48 procent.

Andere besturingssystemen komen nog niet in de buurt. Zo is Apple’s iOS gezakt met 1,9 procent naar 16,9 procent. Op plek 3 staat het BlackBerry OS met 4,8 procent gevolgd door Symbian met 4,4%. Windows Phone ziet een groei, maar spectaculair is het niet: 3,5%.

Lees meer...

Jun
1

Vanaf juli lagere roamingtarieven in Europa


De prijzen voor grensoverschrijdend mobiel bellen en internetten binnen de Europese Unie gaan vanaf juli verder omlaag. Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met een voorstel voor de prijsverlaging.

Niet alleen dalen de tarieven, ook gaat er een maximumprijs gelden voor mobiel internetten in het buitenland. De komende twee jaren zullen de prijzen nog verder moeten dalen. Het voorstel voor de prijsverlaging is afkomstig van Eurocommissaris Kroes. Zij kwam met het plan omdat vakantiegangers nog steeds regelmatig verrast worden door torenhoge facturen na terugkomst van vakantie. Vooral het contrast tussen de vaste, lage tarieven voor mobiel internet in het thuisland en de enorme variabele prijzen voor dataroaming zijn haar een doorn in het oog.

Vanaf juli zijn de prijzen daarom vastgesteld, zodat reizigers weten waar ze aan toe zijn. Een telefoongesprek binnen de EU gaat maximaal 29 cent per minuut (ex btw) kosten. Gebeld worden kost straks maximaal 8 cent en sms’en 9 eurocent. Een MB mobiel dataverkeer mag straks maximaal 70 cent kosten.

De komende twee jaren moeten de prijzen verder dalen. In 2013 mag een MB internet nog maximaal 45 cent kosten. Bellen mag in 2014 nog slechts 19 cent per minuut kosten, en sms’en 6 cent. Daarmee dalen de prijzen dus in sommige gevallen tot onder nationaal niveau. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de operators niet staan te juichen om de plannen. 

Lees meer...

Feb
1

Regeling 0900 nummers aangepast


Er is besloten dat bedrijven mensen niet meer per minuut mogen laten betalen voor een 0900 service nummer. Dit werd vandaag besloten door minister van economische zaken Maxime Verhagen in een reactie op de vraag vanuit de tweede kamer of dit haalbaar was. Mensen hoeven nu niet meer per minuut te betalen voor een 0900 service gesprek maar gewoon één tarief voor het hele gesprek, of hetzelfde wat je betaalt voor een gewoon telefoongesprek met een vast nummer. Deze maatregel was zo snel te nemen omdat dit volgens Verhagen iets is wat relatief snel in te voeren is en waar alle consumenten van profiteren. Verhagen meldt helaas ook dat dit op de lange termijn niet altijd zoveel voordeel zal opleveren als je zou willen. Dit komt omdat bedrijven meer kosten moeten maken en deze hoogstwaarschijnlijk bij consumenten in rekening zullen brengen. Bron: Regeling 0900 nummers aangepast (TelecomNieuws.com) Source: http://www.telecomnieuws.com/2012/01/25/regeling-0900-nummers-aangepast/

Lees meer...