linker kant

Okt
24

Leveringsproblemen Apple iPhone 5


De Apple iPhone 5 is eind september jl met veel enthousiasme en belangstelling geïntroduceerd. De levering van de toestellen blijft echter flink achter op de vraag. 
Vorige week heeft iPhoneclub.nl ontdekt dat Vodafone slechts 600 toestellen van Apple heeeft ontvangen (er was gerekend op 1500 tot 2000 exemplaren, en dat was al te laag om aan de vraag te voldoen). Deze toestellen worden verdeeld over de verschillende verkoopkanalen. Dit aantal is echter veel te laag om alle bestellingen uit te kunnen leveren en aan de grote vraag te voldoen.

Niet alleen Vodafone maar ook KPN, Telfort en T-Mobile zien de achterstand in levering groeien. Zo meldt nu.nl dat alle providers minder toestellen uitgeleverd krijgen dan verwacht. KPN laat weten dat de levertijd is opgelopen tot minimaal 5 weken. T-Mobile laat aan nu.nl alleen weten dat de vraag groot blijft en dat klanten en verkoopkanalen individueel op de hoogte worden gehouden van de levertijd. 

Oorzaak
Over de oorzaak van deze problemen wordt niks bevestigd maar slechts gespeculeerd. Allereerst heeft het ongetwijfeld te maken met de vraag naar het toestel. Geen enkel ander merk of type toestel kent de populariteit van de iPhone. Daarnaast zijn er interne wijzigingen in toeleveranciers van Apple. Zo worden er minder chips en schermen geproduceerd voor Apple door Samsung. Deze schaarste in onderdelen is momenteel een veroorzaker zijn van het feit dat de bestellingen niet tijdig aangeleverd kunnen worden. 

Lees meer...

Sep
28

SignaalPlus van Vodafone


Goede bereikbaarheid is tegenwoordig van groot belang. Zowel zakelijk als privé wilt u geen telefoongesprek of mail meer missen. Tegelijkertijd worden huizen en kantoren steeds beter geïsoleerd. Met als gevolg dat soms in bepaalde ruimtes geen goede 3G-dekking meer mogelijk is. Daarom introduceert Vodafone SignaalPlus Plug&Play; dé oplossing voor dit veel voorkomende probleem.
 
Optimaal inpandig 3G-signaal 
SignaalPlus Plug&Play wordt geleverd met een femtocel. Dit is een 3G-zender en –ontvanger die thuis of op kantoor in het stopcontact gestoken kan worden en via uw eigen vaste internetaansluiting verbinding maakt met het
Vodafone netwerk. De femtocel genereert een optimaal inpandig 3G-signaal voor telefoongesprekken en mobiel internet voor alle 3G laptops, tablets en uiteraard mobiele telefoons die voorzien zijn van een simkaart van Vodafone.

Voor iedereen die behoefte heeft aan goede inpandige bereikbaarheid
SignaalPlus Plug&Play is uitermate geschikt voor consumenten en bedrijven die behoefte hebben om altijd goed inpandig bereikbaar te zijn. De isolatie van het pand kan hierbij een belangrijke rol spelen. Verminderde bereikbaarheid kan tevens het geval zijn als het bedrijf op grote hoogte, of zich ondergronds bevindt. Daarnaast kan SignaalPlus Plug&Play als back-up dienen tijdens piekmomenten of een storing op het mobiele netwerk.

Interesse
Heeft u interesse of meer vragen over Signaalplus neemt u dan gerust contact met ons op. 

Lees meer...

Aug
14

Apple vs Samsung strijd onthult verkoopcijfers


In de al veelbesproken patentzaak van Apple tegen Samsung zijn verkoopcijfers bekend gemaakt van de twee bedrijven. Goed nieuws voor ons, want meestal is dergelijke informatie geheim en hebben we alleen ruwe schattingen of cijfers van derde bedrijven. De cijfers zijn helaas alleen voor de U.S. Samsung heeft tussen juni 2010 en juni 2012 maar liefst 21.25 miljoen telefoons verkocht. Dit heeft het bedrijf $7,5 miljard verdiend. Het best verkochte toestel is de Galaxy S II met in totaal 4.1 miljoen sales (gecombineerd). Daarop volgt een low-end prepaid toestel, de Galaxy Prevail, met 2.25 sales. Apple heeft sinds 2007 85 miljoen iPhones verkocht voor in totaal 50 miljard. Dit is circa 39 procent van de wereldwijde verkoop. Alle cijfers zijn te bekijken op bekijken op AllThingsD (engels).

Lees meer...

Aug
14

Dit jaar 120 miljard dollar voor enterprise apps


Gartner verwacht dat er dit jaar 120 miljard dollar wordt gespendeerd aan apps voor de zakelijke omgeving. Daarbij nemen ERP-applicaties 25 miljard dollar voor hun rekening terwijl kantoorapplicaties 16,5 miljard dollar van het totaalbedrag vertegenwoordigen. Applicaties voor Business Intelligence en CRM zullen dit jaar volgens Gartner afzonderlijk 13 miljard dollar opleveren. Volgens Gartner zijn cloud en software-as-a-service oplossingen over drie jaar goed voor 16 procent van de totale uitgaven aan kantoorsoftware. 

Lees meer...

Aug
14

Nederland nipt op kop in EU qua breedband


Nederland voert de Europese ranglijst aan van landen met de hoogste downloadsnelheden, meldt Akamai in het State of The Internet kwartaalrapport. Wereldwijd lag het gemiddelde op 2,6 Mbps in Q1. De top drie is Zuid-Korea (15,7 Mbps), Japan (10,9 Mbps) en Hong Kong (9,3 Mbps). Nederland staat vierde, met gemiddeld 8,8 Mbps, voor Letland, ook met 8,8 Mbps en Zwitserland, met 8,1 Mbps.
 
De groei ten opzichte van dezelfde periode 12 maanden geleden geeft een ander beeld. De groei in snelheid in Letland was 38 procent, in Zwitserland 30 procent en in Nederland 18 procent. Akamai definieert breedband als >4 Mbps en snel breedband als >10 Mbps. In Letland is 26 procent van de verbindingen sneller dan 10 Mbps, in Nederland 24 procent, met lagere groei. In Zwitserland, Finland en Denemarken is het percentage snel breedband in een jaar meer dan verdubbeld. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat Nederland in de statistieken voorbij wordt gestreefd.
 
De landen die de meeste malware en cyberaanvallen voortbrengen waren China (16%), Rusland (11%) en de VS (7%). Europa als regio brengt 35 procent van de dreigingen voort, met Roemenië (3,0%) voor Duitsland (1,9%).

Lees meer...

Aug
14

68,1% procent van verkochte toestellen draait Android


Google’s besturingssysteem heeft sinds haar introductie in 2009 een flink groei gezien. Zo meld marktonderzoeker IDC vandaag dat in het afgelopen kwartaal 68,1 procent van de verkochte smartphones een Android toestel is. Hetzelfde kwartaal maar dan een jaar eerder was dit nog 48 procent.

Andere besturingssystemen komen nog niet in de buurt. Zo is Apple’s iOS gezakt met 1,9 procent naar 16,9 procent. Op plek 3 staat het BlackBerry OS met 4,8 procent gevolgd door Symbian met 4,4%. Windows Phone ziet een groei, maar spectaculair is het niet: 3,5%.

Lees meer...

Jun
1

Vanaf juli lagere roamingtarieven in Europa


De prijzen voor grensoverschrijdend mobiel bellen en internetten binnen de Europese Unie gaan vanaf juli verder omlaag. Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met een voorstel voor de prijsverlaging.

Niet alleen dalen de tarieven, ook gaat er een maximumprijs gelden voor mobiel internetten in het buitenland. De komende twee jaren zullen de prijzen nog verder moeten dalen. Het voorstel voor de prijsverlaging is afkomstig van Eurocommissaris Kroes. Zij kwam met het plan omdat vakantiegangers nog steeds regelmatig verrast worden door torenhoge facturen na terugkomst van vakantie. Vooral het contrast tussen de vaste, lage tarieven voor mobiel internet in het thuisland en de enorme variabele prijzen voor dataroaming zijn haar een doorn in het oog.

Vanaf juli zijn de prijzen daarom vastgesteld, zodat reizigers weten waar ze aan toe zijn. Een telefoongesprek binnen de EU gaat maximaal 29 cent per minuut (ex btw) kosten. Gebeld worden kost straks maximaal 8 cent en sms’en 9 eurocent. Een MB mobiel dataverkeer mag straks maximaal 70 cent kosten.

De komende twee jaren moeten de prijzen verder dalen. In 2013 mag een MB internet nog maximaal 45 cent kosten. Bellen mag in 2014 nog slechts 19 cent per minuut kosten, en sms’en 6 cent. Daarmee dalen de prijzen dus in sommige gevallen tot onder nationaal niveau. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de operators niet staan te juichen om de plannen. 

Lees meer...

Feb
1

Regeling 0900 nummers aangepast


Er is besloten dat bedrijven mensen niet meer per minuut mogen laten betalen voor een 0900 service nummer. Dit werd vandaag besloten door minister van economische zaken Maxime Verhagen in een reactie op de vraag vanuit de tweede kamer of dit haalbaar was. Mensen hoeven nu niet meer per minuut te betalen voor een 0900 service gesprek maar gewoon één tarief voor het hele gesprek, of hetzelfde wat je betaalt voor een gewoon telefoongesprek met een vast nummer. Deze maatregel was zo snel te nemen omdat dit volgens Verhagen iets is wat relatief snel in te voeren is en waar alle consumenten van profiteren. Verhagen meldt helaas ook dat dit op de lange termijn niet altijd zoveel voordeel zal opleveren als je zou willen. Dit komt omdat bedrijven meer kosten moeten maken en deze hoogstwaarschijnlijk bij consumenten in rekening zullen brengen. Bron: Regeling 0900 nummers aangepast (TelecomNieuws.com) Source: http://www.telecomnieuws.com/2012/01/25/regeling-0900-nummers-aangepast/

Lees meer...