Feb
28

Vodafone RED Business abonnementen


Vanaf 4 maart 2013 brengt Vodafone een volledig nieuw pakket mobiele abonnementen op de markt. Daarmee slaat de provider een volledig nieuwe weg in. Alle bestaande abonnementen komen met deze introductie te vervallen. De nieuwe propositie heet RED. Voor de zakelijke gebruiker staat RED voor zorgeloos. Onbeperkt bellen en sms’en is in de abonnementen opgenomen en elk abonnement is uitgerust met 1 Gb aan data. De zorgen over kosten worden daarmee volledig weggenomen en de factuur zal geen verrassingen meer brengen. 

Twee RED-varianten bieden onbeperkt bellen en sms’en in en tussen de 43 Vodafone voordeellanden. Daarmee bevestigt Vodafone dat zij de provider is als het gaat om internationale bereikbaarheid en tarifering. 

Overzicht van de abonnementen
Hieronder de verschillende abonnementsvormen die beschikbaar zijn per 4 maart 2013:Extra opties
Naast deze proposities zijn er de volgende opties: 

 • Multi-SIM: Voor € 4,- per maand extra ontvang je een extra SIM-kaart die data kan delen en gebruikt kan worden in een tablet of laptop. Abonnementen zijn maximaal uit te breiden met 2 dergelijke SIM-kaarten
 • Alles in 1 op reis EU: € 3,36 voor 40 MB internet, 40 minuten en 40 SMS in het buitenland. Deze is aan te sluiten op de abonnementen waar het  onbeperkt bellen in voordeellanden niet van toepassing is.
 • Internet op reis wereld 10 MB: per dag dat er gebruik wordt gemaakt van data in het buitenland, buiten de 43 voordeellanden, wordt er € 4,20 in rekening gebracht en wordt het MB-tarief buiten de 10MB verlaagd van € 7,50 naar € 2,50.
 • Smartphone World bundel 50MB: voor € 25,- per maand ontvangt de gebruiker 50MB data tegoed voor gebruik in de rest van de wereld. 
 • BlackBerry internet service blijft € 7,50 per maand.
 • BlackBerry Enterprise service blijft € 15,- per maand.

Kortom
Zorgeloos bellen en sms’en in Nederland en eventueel in de 43 voordeellanden. Met daarnaast extra opties waarmee het pakket beter aansluit bij de wensen van uw organisatie. En inclusief een compleet pakket extra's zoals: Cloud Service, Vodafone Secure Device Manager Basic en Vervangend Toestel Service Standaard. 

Uw interesse gewekt in het RED abonnement van Vodafone? Laat u adviseren en neemt u contact met ons op! 

Om te bepalen of het RED abonnement interessant is voor uw organisatie kunt u ook uw gegevens en een kopie van (het liefst 2 of 3) uw mobiele telefonie facturen sturen naar vodafone@lionconnect.nl. Aan de hand daarvan kunnen we u dan een vrijblijvend voorstel doen. 

U weet al wat u wilt, maar zoekt alleen nog een betrouwbare en transparante partner om uw abonnement aan te sluiten en van a tot z te verzorgen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Zorgeloos bellen met het RED abonnement, zorgeloos verzorgd door Lionconnect. 

Lees meer...

Feb
21

BlackBerry Z10, grote stap voor BlackBerry


BlackBerryMaandag 18 februari 2013 was het zo ver. De BlackBerry Experience werd gehouden in diverse Pathé bioscopen in het land. Verschillende organisaties waren uitgenodigd om ten volle de BlackBerry Z10 uit te proberen en te ervaren. Omdat het zakelijk gezien een populair toestel belooft te worden heb ik een korte review geschreven van deze experience met de BlackBerry Z10.

Besturingssysteem
 
Het nieuwe besturingssysteem van BlackBerry, QNX genaamd, is al geruime tijd in ontwikkeling en ziet met de Z10 het daglicht. Wat opvalt is dat de Z10, met een volledig touchscreen, eenvoudig te bedienen is. Gegevens staan waar je ze verwacht en het jargon van eerdere BlackBerry’s is onder handen genomen, waardoor het toestel gemakkelijk te begrijpen is.  

Op grafisch gebied zijn met het QNX ook stappen gemaakt. Waar de BlackBerry Torch nog een en ander te wensen over liet met betrekking tot het touch gedeelte, is de Z10 uitgerust met ‘Multitouch’ en kan er met simpele veegbewegingen tussen apps en verschillende schermen genavigeerd worden. Alleen wanneer je in een app bezig bent, is het niet mogelijk om het menu van het beginscherm  op te roepen.

Veel ervaring hebben we niet op kunnen doen met de 70.000 verschillende apps die er inmiddels beschikbaar zijn in de BlackBerry World, maar naar verluid is ook het besturen van de apps niet altijd even consistent. Dit “probleem” is er bij Android ook, maar daar hebben maar weinig mensen last van.
 
Een aantal andere zaken die ik wil uitlichten zijn de BlackBerry Hub, de camera, beeldbellen en de prijs.
 
BlackBerry Hub:
De BlackBerry Hub is niet nieuw. Sterker nog, dit was een van de succesjes in het BlackBerry segment. De BlackBerry Hub is de verzamelplaats van alle berichtgeving. Of je nu een whatsapp, ping, e-mail, facebook bericht, of een sms binnen krijgt, het wordt allemaal verzameld in de BlackBerry Hub. Nieuwe berichten worden aangegeven door een rood indicatielampje op het toestel. Nieuw op dit toestel is dat de Hub te allen tijde op te vragen valt. Als je een filmpje aan het bekijken bent, als je in een app bezig bent, wanneer je bezig bent met documenten. Door in app omhoog en naar rechts te sliden krijg je snel inzicht in de Hub en kan je zien of het belangrijk is, of dat het nog wel even kan wachten voordat je verder gaat met waar je mee bezig was.  
 
Camera:
De camera is een 8MP camera met de mogelijkheid om in HD met 30fps te filmen. BlackBerry heeft in de camerasoftware voor een iets andere interpretatie van aanrakingen gekozen dan gebruikelijk is bij telefoons. Met aanraken maakt de Z10 een foto, het veranderen van het focuspunt gebeurt door over het scherm te vegen naar de plek waar de focus moet komen te liggen. Dat werkt wel, maar vooral het focussen door te slepen is niet echt logisch. BlackBerry had hiervoor wellicht beter touch-to-focus kunnen toepassen.
 

 
Timeshift:
De foto’s kunnen worden gemaakt met een timeshift modus. Dit houdt in dat er niet 1 maar een reeks foto’s achter elkaar wordt gemaakt. Op die manier kun je het geschoten plaatje nog even aanpassen op een scherpere achtergrond bijvoorbeeld.
Vervolgens is het ook mogelijk om bij een portret foto nogmaals timeshift toe te voegen op alleen het hoofd van de persoon. Bij gesloten ogen kun je dit dus nog bijwerken tot het moment waar hij of zij de ogen geopend had. Een functie die we kunnen waarderen maar wellicht niet heel veel waarde toevoegt voor iedere gebruiker.
 
Beeldbellen:
Beeldbellen is op zich niet nieuw in de smartphone wereld. We kennen het allemaal van Skype en Apple gebruikers hebben daar de facetime functie nog bovenop. Wat wel nieuw is, is dat BlackBerry het mogelijk maakt om tijdens het beeldbellen documenten te openen en daar tegelijkertijd door heen te scrollen. Op die manier wordt samenwerken wel heel gemakkelijk en kunnen aanpassingen
e.d. direct worden besproken.
 
Prive en zakelijk op één toestel:
Als laatste feature die eruit sprong voor de zakelijke gebruiker is de mogelijkheid om de telefoon van privé naar zakelijk modus te schakelen. Zo houd je beide gescheiden en kan de it-manager alsnog de beperkingen en verplichte apps toestaan zonder dat je daar privé last van hebt.
 
Prijs:
Met een prijskaartje van rond de € 500,- ex btw moet het toestel concurreren met de gevestigde Apple iPhone 5, de populaire Samsung Galaxy S3 LTE en de andere nieuwkomer Nokia Lumia 920. Stuk voor stuk complete smartphones met eigenschappen waar de BlackBerry op papier mee kan concurreren maar in praktijk al dermate voorsprong hebben dat het voor BlackBerry wellicht al te laat is.
 
Conclusie:
Het toestel gooit onder BlackBerry gebruikers hoge ogen. Voornamelijk voor die organisaties die de BlackBerry enterprise omgeving al hebben ingericht en hier al geruime tijd gebruik van maken. Of het voor BlackBerry voldoende is om gebruikers over te laten stappen van Apple iOS of Android? Waarschijnlijk niet is mijn oordeel. Naast de BlackBerry Z10, komt er ook de BlackBerry Q10 met het vaste toetsenbord waar BlackBerry beroemd in is. De fervent gebruiker van deze optie zal er zeker prijs op stellen dat het fysieke toetsenbord een optie blijft.
Geïnteresseerd in informatie over BlackBerry Z10, de Q10 of toch één van de andere toestellen Neem contact op en laat u adviseren voor het passende toestel en abonnement. 

Lees meer...

Jan
24

De 4G frequenties zijn geveild, wat is de volgende stap?


De 4G veiling is alweer enige tijd voorbij en het is duidelijk welke providers de frequenties hebben bemachtigd. Maar wat nu?
Nu zijn de vier providers die frequenties hebben weten te bemachtigen druk bezig met het inrichten van het netwerk. Hieronder een overzicht van de vooruitzichten van deze providers.
 
KPN
Vanaf februari 2013 is 4G van KPN al beschikbaar in Amsterdam en het noordelijke deel van de Randstad. Midden 2013 zal ongeveer 50% van de Nederlandse bevolking kunnen beschikken over 4G-diensten van KPN. In de tweede helft van 2013 wordt 4G geleidelijk verder uitgerold. In de zomer van 2014 is 4G landelijk beschikbaar. 
 
T-Mobile
T-Mobile geeft op haar website aan te verwachten in 2013 te kunnen starten met het aanbieden van 4G internet. De algemene verwachting is dat na de zomer de eerste gebruikers op het netwerk actief kunnen worden. Ook T-Mobile verwacht halverwege 2014 een landelijke dekking van het netwerk aan te kunnen bieden.
 
Vodafone
Vodafone heeft een hun zogenoemd “Fast Forward program” geïntroduceerd waarmee ze de uitrol van het 4G netwerk willen versnellen.  Wanneer dit exact gaat gebeuren is echter nog niet officieel bekend gemaakt. Wel meldt Vodafone dat voor klanten die een toestel hebben die de 4G frequentie van Vodafone ondersteunt , hier automatisch gebruik van zal maken en er dus geen aanpassing van het abonnement (en daarmee geen extra kosten) nodig zullen zijn.   
 
Tele2
Tele2, de mobiele provider die met deze frequenties kan gaan bouwen aan een eigen netwerk heeft nog niet duidelijk wanneer dit gereed zal zijn. Ze hebben de ambitie uitgesproken om zo snel mogelijk het netwerk commercieel te gaan lanceren.
 
Wat gaan de abonnementen kosten?
Alleen KPN heeft tot nu toe een uitspraak gedaan over kosten voor een 4G abonnement. KPN rekent bij een tablet of USB modem 35 euro voor 2,5 GB aan data en 45 euro voor 5 GB.  Voor een uitgebreid overzicht van de KPN 4G abonnementen hebben we het volgende overzicht:
 

Vodafone gebruikers die een 4G toestel hebben zullen hier automatisch gebruik van kunnen gaan maken.  Prijzen voor nieuwe abonnementen zijn nog niet bekend. Zo ook bij T-Mobile en Tele2.
 
Hardware geschikt voor 4G
Met de verschillende frequenties is het nog even opletten met de iPhone5.  De iPhone 5 is geschikt voor een 4G netwerk maar wel alleen op de 1800Mhz frequentie. In eerste instantie betekent dit dat bij KPN, Apple gebruikers nog even geduld moeten hebben. KPN start de uitrol op basis van 800 Mhz.  De toestellen die zeker geschikt zijn voor deze frequentie zijn bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S3, Huawei Ascend P1 en de Nokia Lumia’s 820 en 920. Als tablet is de Samsung Galaxy Note 10.1 de enige tablet die het netwerk momenteel gegarandeerd ondersteunt.
Naast toestellen en tablets is er ook ontwikkeling in de USB modems en Draadloze mobiele routers. Prijzen van USB modems zullen beginnen rond de € 119,- ex btw en geschikt zijn voor snelheden tot 100Mbps download / 50Mbps upload.

Interesse
Ook voor deze hardware en abonnementen bent u de bij Lionconnect aan het juiste adres. Geïnteresseerd geraakt of vragen? Laat het gerust weten. Wij staan voor u klaar. 

Lees meer...

Jan
7

Thuiskopieheffing op smartphone en tablet


Thuiskopieheffing
Met ingang van 1 januari 2013 wordt het thuiskopiestelsel uitgebreid. Zie hiervoor ook bijgaande publicatie van de Stichting Thuiskopie. Het is de bedoeling dat de eindgebruiker de heffing voor zijn/haar rekening neemt. Het is voor zakelijke gebruikers mogelijk om voor een aantal artikelen de betaalde heffing bij de Stichting Thuiskopie terug te claimen. Smartphones vallen niet onder deze ontheffingsregeling.  De heffing is van toepassing in de volgende bedragen op de volgende voorwerpen:

Voor tablets, smartphones, mp3-spelers en hard disks gelden verschillende tarieven afhankelijk van het geheugen. Het is hierbij belangrijk om toe te voegen dat het gaat om het maximaal mogelijke geheugen dat het voorwerp kan behuizen. Een telefoon met 1 GB intern geheugen en een MicroSD geheugenslot voor maximaal 16 GB valt dus in de capaciteitscategorie ‘basis’ en de afdracht wordt €5,-.
 
Moment van heffing
Omdat de heffing op consumentenniveau te omslachtig is, vindt de heffing in principe plaats op het moment van invoer van betreffende goederen in Nederland. De heffende partij belast vervolgens deze heffing door aan Lionconnect, die op haar beurt de heffing ook weer doorbelast. Het is de bedoeling dat de kopende eindgebruiker deze heffing uiteindelijk voldoet.
 
De thuiskopieheffing wordt niet in de kostprijs van het artikel verdisconteerd. Op de facturen van Lionconnect vind je daarom een aparte regel met deze heffing, indien van toepassing. De heffing verschijnt als een aparte sub-regel. Hierdoor kan je per toestel direct zien of er thuiskopieheffing is betaald en hoeveel er is betaald. Voor zover van toepassing wordt wel BTW berekend over de heffing. De heffing wordt belast met 21% BTW.

Consumenten folder
Op www.thuiskopie.nl vind je een folder (THUISKOPIE CONSUMENT) welke is opgesteld door de Stichting de Thuiskopie.
 
Ontheffing voor zakelijke klanten
Het is voor zakelijke gebruikers mogelijk om de onterecht betaalde heffing bij de Stichting Thuiskopie terug claimen. Deze terugvraag kan gedaan worden op de volgende artikelen: PC’s, Laptops, DVD-R, CD-R, externe harde schijven en tablets. Smartphones vallen dus niet onder de ontheffingsregeling en de afdracht kan hier niet op worden teruggevorderd. De kosten voor terugvordering van de heffing bedraagt €8,50 per aanvraag. 
 
Voor meer informatie over deze heffing verwijzen we je graag naar de algemene informatie vanuit de Stichting de Thuiskopie en het wettelijk besluit. Voor specifieke vragen over de regeling kun je contact opnemen met Stichting de Thuiskopie via:
Stichting de Thuiskopie
Tel: 023 – 799 7019
Email: thuiskopie@cedar.nl
www.thuiskopie.nl


Lees meer...

Jan
7

Vodafone voordeellanden


Per 7 januari 2013 heeft Vodafone Kroätie bij de voordeellanden toegevoegd. Daarmee komt het totaal op 43 Vodafone voordeellanden, te weten, de volgende:
 

 • A   Albanië, Andorra, Australië
 • B   België, Bulgarije
 • C   Cyprus
 • D   Denemarken, Duitsland
 • E   Estland
 • F   Finland, Frankrijk*
 • G   Griekenland, Guernsey
 • H   Hongarije
 • I   Ierland, IJsland, Isle of Man, Italië**
 • J   Japan, Jersey
 • K   Kroatië
 • L   Letland, Lichtenstein, Litouwen, Luxemburg
 • M   Malta**, Monaco
 • N   Nieuw Zeeland, Noorwegen**
 • O   Oostenrijk
 • P   Polen, Portugal
 • R   Roemenië
 • S   San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje
 • T   Tsjechië, Turkije
 • V   Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk
 • Z   Zweden, Zwitserland
* Inclusief Frans Guyana
** Het Noorse netwerk Maritime Communications, het Italiaanse netwerk TIM Maritime Services en het Vodafone Malta Maritime SE netwerk vallen niet onder de Voordeelregeling. Dit netwerk maakt communicatie op schepen mogelijk.

Andere landen zijn géén Vodafone voordeellanden, ook andere Europese landen zoals Bosnië en Herzegovina, Kosovo, Macedonië, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Servië, en Wit-Rusland niet.

Lees meer...

Jan
1

Netnummers Nederland


In dit bericht vindt u een overzicht van alle netnummers van Nederland. Klik op lees meer voor het overzicht in een tabl.

Lees meer...

Dev
18

Onze Telecomblik naar 2013


In 2013 staat er weer veel te gebeuren in telecomland. ICT en telecom zullen nog meer naar elkaar toe groeien en mobiel internet zal drastisch gaan veranderen. Ook in 2013 gaan we u middels nieuwsbrieven en twitter op de hoogte houden van deze ontwikkeling. We zullen de ontwikkelingen op voet volgen om u zo het beste aanbod te kunnen doen.

Om alvast een blik naar de toekomst te werpen hebben we onze verwachtingen voor het nieuwe jaar hier op een rij geplaatst:

Vers nieuws is uiteraard dat de 4G frequentieveiling is afgerond. De 3 providers KPN, T-Mobile en Vodafone hebben de meeste licenties weten te bemachtigen. Ook Tele2 is het gelukt licenties te bemachtigen. Daardoor kan deze provider een eigen netwerk op gaan zetten en zal zij een nieuwe speler in de markt worden. De 4G, oftewel LTE, licenties zullen voor een nieuwe impuls gaan zorgen op gebied van mobiel internet. Snelheden tot 125 Mbps worden genoemd en dat gaat uiteraard voor revoluties zorgen in bijvoorbeeld beeldbellen, het versturen van grote bestanden en het mobiel werken. Meer informatie over de 4G veiling vindt u hier.

Naast deze ontwikkeling verwachten we een toenemende vraag naar diensten zoals kosten beheersing (Telecom Expense Management) en toestel beheer (Mobile Device Management). Deze toename zal voornamelijk te maken hebben met de toenemende integratie van werk in de privé omgeving van werknemers, waar veiligheid en beheersbaarheid een grote rol spelen, evenals de verschillende soorten en apparaten met bijbehorende (verschillende) instellingen. Ook in 2013 kunnen we u met raad en daad bijstaan in dit vraagstuk.

Vast en mobiel integratie is een ander onderwerp dat we steeds vaker tegenkomen in 2013. Gesprekken die binnenkomen op een mobiel toestel via het vaste netwerk zijn niet meer weg te denken. Altijd en overal bereikbaar wordt zo ook op gebied van vaste telefonie bevorderd. Zowel oplossingen aan klantzijde als aan de netwerkkant blijven hierdoor continu in ontwikkeling. In 2013 pakken wij deze uitdaging graag voor u op.

Kortom er staat genoeg te gebeuren en ook in het nieuwe jaar staan wij weer graag voor u klaar! Voor nu wensen wij u namens het gehele team van Lionconnect fijne feestdagen en een rinkelend 2013!

Lees meer...

Dev
17

4G in Nederland is weer een stap dichterbij


Vrijdag 14 december is de veiling voor de 4G-frequenties afgerond. Gezamenlijk hebben KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 3,8 miljard euro betaald voor de verdeling van de frequenties. Dit maakte het Agentschap Telecom, een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, vrijdag bekend.
 

Concurrentie
De veiling van het 4G netwerk was voor nieuwkomers een mogelijkheid om zich te vestigen met een eigen netwerk. Om die reden hadden Ziggo en UPC een joint venture opgericht, zodat zij samen aan de veiling mee konden doen. Die samenwerking is echter vroegtijdig beëindigd, omdat de prijs voor de vergunning niet zou opwegen tegen de verwachte extra omzet.
 
Tele2 kan nu wel haar eigen netwerk gaan bouwen. Door twee licenties aan te schaffen op het 800Mhz netwerk hebben zij zich ingekocht en kunnen ze 4G gaan uitrollen. “consumenten en bedrijven zullen daardoor gaan profiteren van hogere mobiele internetsnelheden, betere kwaliteit en lagere prijzen”, aldus topman Günther Vogelpoel. “Onze visie is dat ook in Nederland het verschil tussen vast en mobiel internet in de toekomst niet meer zal worden ervaren."
 
Gevestigde orde
Naast de nieuwkomer Tele2 deden uiteraard ook de gevestigde providers mee in de veiling. KPN betaalde ruim 1,3 miljard voor de nieuwe vergunningen. "Dit pakket aan frequenties garandeert de continuïteit van de huidige dienstverlening en introductie van nieuwe diensten voor onze klanten voor een periode van 17 jaar", aldus het telecombedrijf.
 
''We hebben gekregen wat we willen", reageert een woordvoerder van Vodafone. "Dit stelt ons in staat om in de komende zomer op grote schaal 4G-diensten aan te gaan bieden." "1,38 miljard euro is een fors bedrag, maar gezien de enorme groei in het gebruik van mobiel internet is het van groot belang om de uitrol van 4G door te kunnen zetten.''
 
T-Mobile heeft via een persbericht laten weten dat ze 15 nieuwe licenties hebben weten te bemachtigen. Hiermee zal T-Mobile in 2013 al het snellere 4G aan kunnen bieden.  T-Mobile heeft hiervoor 910 miljoen euro betaald.
 
Q&A over de veiling en de nieuwe frequenties voor 4G/LTE
 
1.       Waar gaat de frequentieveiling precies over?
Alle telefoons ontvangen en zenden data- en spraakverkeer via verschillende frequenties. De vergunningen van veel frequenties liepen af en de overheid heeft een veiling uitgeschreven waarin alle frequenties opnieuw ter koop worden aangeboden. De nieuwe vergunningen zijn 17 jaar geldig tot 2030.
 
2.       Wat betekent dit voor mij als klant? Wat verandert er?
De nieuwe vergunningen zorgen ervoor dat providers haar dienstverlening kan uitbreiden. De kwaliteit van het netwerk zal nog verder toe gaan nemen, zoals de dekking binnenshuis en in afgelegen gebieden. Ook zal de snelheid van mobiel internet gaan toenemen. Met het nieuwe vergunningenpakket zijn de providers in staat om haar klanten snel van 4G internet te voorzien. 4G internet is de volgende stap in nog sneller mobiel internet.
 
3.       Wanneer kan ik gebruikmaken van 4G-internet op mijn toestel?
Zowel KPN, Vodafone als T-Mobile verwachten in 2013 de dienst commercieel aan te kunnen bieden. Er zijn in enkele steden al tests uitgevoerd. Nu de frequenties zijn verdeeld en de vergunningen zijn verkregen, kan het netwerk gereed worden gemaakt. Lionconnect houdt u op de hoogte van de vorderingen.
 
4.       Ik hoor heel vaak de term LTE. Wat is dat dan precies?
LTE (Long Term Evolution) ofwel 4G is de technologie die het mogelijk maakt om sneller mobiel internet aan te bieden. De termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar er wordt hetzelfde bedoeld: mobiel internet met hoge snelheid.
 
5.       Kan ik met mijn huidige toestel/abonnement straks ook mobiel internetten op 4G-snelheid?
De laatste generatie smartphones (bijv. de iPhone 5) zijn al geschikt voor 4G internet. En deze smartphones zijn ook toegerust om 4G internet te kunnen gebruiken met de vergunningen die de providers hebben bemachtigd. Echter niet alle toestellen zijn hier nu mee uitgerust. Uiteraard zullen de hardware producenten hier snel op reageren en we zien naast de iPhone de eerste 4G toestellen al op de markt verschijnen. 

Lees meer...

Dev
6

Tablet in zakelijk gebruik, hoe zit het met de fiscale regelgeving?


Veel ondernemers stellen een device beschikbaar aan hun werknemers, of stellen hier een budget voor beschikbaar waarmee de werknemer een eigen tablet kan aanschaffen. Echter, hoe zit het nu met de fiscale gevolgen van een dergelijke zakelijke aankoop.

Wij hebben de belangrijkste fiscale overwegingen voor u op een rijtje gezet:

 • Een tablet groter dan 7 inch is een computer en dan is vrije verstrekking door de werkgever alleen mogelijk wanneer 90 procent of meer van het gebruik zakelijk is.
 • Een tablet van maximaal 7 inch is een communicatiemiddel, geen computer, en dan is vrije verstrekking door de werkgever mogelijk wanneer meer dan 10 procent van het gebruik zakelijk is.
 • Heeft u dus geen zin om fiscaal te worden aangeslagen voor verstrekte tablets, dan moet u de kleinere tabletversies kopen, bijvoorbeeld de 7 inch-versies van Samsung of de iPad mini van Apple.
 • Wilt u toch aannemelijk maken dat uw 10-inch tablets voor meer dan 90 procent zakelijk worden gebruikt, dan kunt u tools installeren die privégebruik bemoeilijken of bijvoorbeeld privé-apps blokkeren.
Deze tools biedt Lionconnect aan in de vorm van MDM (Mobile device management. Klik hier voor meer informatie over MDM

Lees meer...

Dev
3

SMS viert twintigste verjaardag


Het is vandaag exact 20 jaar geleden dat Neil Papworth het eerste sms'je ter wereld verzond. Sms (short messaging service) groeide uit tot de belangrijkste en meest winstgevende berichtendienst ter wereld, maar is inmiddels over zijn hoogtepunt heen.

SMS is na het eerste bericht uitgegroeid tot een van de belangrijkste en winstgevende berichtendienst van de wereld. De dienst viert daarmee zijn 20ste verjaardag maar zit wel in een neerwaartse spiraal. Steeds minder gebruikers maken gebruik van deze dienst. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de inzet van BlackBerry Messenger en applicaties als Whatsapp die op de smartphones te gebruiken zijn en werken via het mobiele data netwerk.

Sms was nooit bedoeld als grote winstmachine voor providers. Short messaging service kan een bericht van 160 tekens per telefoon overbrengen en was ontwikkeld als een zijproject van Groupe Speciale Mobile, de groep telecombedrijven die de 2g-standaard gsm ontwikkelde. De toen 22-jarige engineer Neil Papworth tikte de eerste sms via zijn pc, omdat het op telefoons nog niet kon. Hij stuurde een collega het bericht 'Merry christmas'. (bron: tweakers.nl)

Providers rekenden veel geld voor sms'jes. De kostprijs van een sms is inmiddels ver onder 1 cent, maar op het toppunt kostte een 160 tekens tellend bericht ergens tussen 10 en 35 cent per bericht. Daarmee werd sms een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor providers.

Inmiddels zien de providers wereldwijd een omzet daling van ongeveer 23 miljard dollar zoals onlangs door onderzoeksbureau Ovum berekend. Tevens is de verwachting dat deze daling verder doorzet tot 54 miljard in 2016.
Na de twintigste verjaardag van SMS kunnen we heden ten dage wel concluderen dat het met de opkomst van de smartphones een keer op gaat houden met deze dienst.

Lees meer...