linker kant

Mei
26

Nieuwe EU tarieven en regels per 1 juli 2014


Per 1 juli 2014 worden de tarieven voor bellen sms’en en internetten in de EU en enkele andere landen naar beneden bijgesteld voor alle mobiele abonnementen.

Nieuwe tarieven:


Nieuwe EU regels

Vanaf 1 juli 2014 treedt nieuwe Europese wetgeving in, die het voor u mogelijk maakt om zelf een roaming provider te kiezen binnen de Europese Unie en enkele andere landen.
Dit betekent dat u binnen de EU ook via andere providers kan bellen, sms'en en internetten.
 
Via een andere provider roaming verbruiken binnen de EU kan op 2 manieren:

1. Alternatieve roaming provider (ARP)
U sluit een roamingabonnement af bij een andere provider. Zodra u in de EU en enkele andere landen buiten Nederland belt, sms't of internet met uw huidige telefoon & telefoonnummer doet u dat automatisch via het netwerk van de door u gekozen roaming provider. Alle kosten die u dan maakt, worden in rekening gebracht door die andere provider. U krijgt van die partij dus een aparte factuur.. 

2. Lokaal gebruikmaken van mobiel internet (LBO - Local Break Out)
U koopt eenmalig een tegoed van een provider in een EU-land voor gebruik van mobiel internet in dat land. Dit kan met het eigen telefoonnummer én zonder een contract af te sluiten bij die provider. Bellen en sms'en in het buitenland blijft de eindgebruiker via de CSP doen. 
Helaas zijn er momenteel nog geen providers die dit aanbieden. Als u op de hoogte gehouden wilt worden van de mogelijkheden, neemt u dan contact met ons op.
 
Landen met EU-regulering
 
De nieuwe EU regels in dit bericht hebben betrekking op de volgende landen:   
België, Bulgarije, Cyprus (met uitzondering van het Turkse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden.  
 
Deze wetgeving geldt ook in: Liechtenstein, Noorwegen, IJsland, Azoren, Madeira, Canarische Eilanden, Guadeloupe, Martinique, Réunion, Gibraltar, Frans Guyana, Mayotte en Saint Martin.

 

Lees meer...

Apr
18

KPN BelZakelijk tegoed vervalt!


KPN wijzigt huidige BelZakelijk abonnementen naar het nieuwe BusinessVoice. Hierbij komen opgespaarde BelZakelijk beltegoeden per 1 juni te vervallen! Na jaren bouwen aan dit tegoed, kan het om flinke bedragen gaan!
 
Maakt u gebruik van BelZakelijk en wilt u voorkomen dat per 1 juni 2014 uw tegoed vervalt? Dat kan!
 
Aan de hand van uw BelZakelijk factuur krijgt u advies over uw vaste telefonie én controleert Lionconnect of uw opgebouwde tegoed aan u teruggestort kan worden voordat deze komt te vervallen. 

Geïnteresseerd? Neem dan contact op en stuur ons uw KPN BelZakelijk factuur.

Lees meer...

Mrt
17

Europa krijgt wet voor universele telefoonoplader


Het gebruik van een universele telefoonoplader wordt wettelijk verplicht in de Europese Unie. Apple zal daarom dezelfde opladers moeten gebruiken als andere telefoonmerken.
Het Europees Parlement stemde onlangs voor een aanpassing van een richtlijn rond het gebruik van radio-apparatuur.

Daarin wordt het leveren van een standaardoplader verplicht voor alle fabrikanten van mobiele telefoons die hun producten in Europa verkopen. 

De meeste telefoons worden al voorzien van een micro-usb-oplader. Zeven jaar geleden sloten verschillende fabrikanten op initiatief van de Europese Unie een overeenkomst waarin het gebruik van die standaard werd vastgesteld. Dat was echter een vrijwillige samenwerking, waaraan niet alle fabrikanten meewerkten.

Milieu
De Raad van Ministers sloot al een overeenkomst met de Europese parlementscommissie die het voorstel introduceerde. Dat betekent dat er niet meer over het voorstel hoeft te worden onderhandeld met de Europese lidstaten.

Wel moet de Europese Commissie nog beslissen over de technische uitwerking van de wet. De richtlijn schrijft niet voor welke technische standaard bedrijven moeten gebruiken. Eurocommissaris Antonio Tajani (Industrie) noemt de universele oplader "goed nieuws voor onze burgers en voor het milieu".
De Commissie berekende eerder dat elk jaar 50.000 ton aan opladers wordt weggegooid.

Begin 2016
Europese landen krijgen achttien maanden de tijd om de Europese regels in hun wet op te nemen, waarna telefoonfabrikanten binnen een jaar aan de regels moeten voldoen. Mogelijk wordt de standaard echter al sneller ingevoerd.

Europarlementariër Toine Manders zegt tegenover NU.nl dat "begin 2016" alle verkrijgbare smartphones met een standaardoplader zullen werken. Volgens hem zullen er ook standaarden worden ontwikkeld voor tablets en laptops.

Apple kan niet om de wet heen door een omzetstuk mee te leveren die in de nu gebruikte Lightning-oplader past, zegt Manders. "Dat is niet de bedoeling."

Lees meer...

Jan
9

KPN moet zakelijke klanten aanbieden kosteloos op te zeggen


De Autoriteit Consument & Markt (ACM) draagt KPN op om een groep zakelijke abonnees alsnog de mogelijkheid te bieden om hun abonnement kosteloos te beëindigen. Zij kunnen dan desgewenst overstappen naar een andere aanbieder. Het gaat om abonnees met een Zakelijk BelBasis abonnement dat KPN eerder dit jaar heeft omgezet naar een Zakelijk BelVrij Totaal abonnement met andere voorwaarden.

KPN moet dit doen, omdat deze eenzijdige wijziging van voorwaarden niet aantoonbaar in het voordeel van de abonnee was. In zo’n geval moet het bedrijf de klant de mogelijkheid bieden om kosteloos zijn abonnement te beëindigen. Aangezien KPN haar klanten deze mogelijkheid niet heeft geboden draagt ACM KPN op dit alsnog te doen.

Doet KPN dit niet dan verbeurt KPN een dwangsom van maximaal € 300.000. Anita Vegter, bestuurslid ACM: “Abonnees moeten de keuze hebben hun abonnement op te zeggen wanneer hun telecomaanbieder eenzijdig het contract wijzigt. Voor een eerlijke concurrentie is het belangrijk dat alle aanbieders zich aan deze regels houden. Daarom treden wij hiertegen op.”

KPN heeft eerder dit jaar abonnees met een Zakelijk BelBasis abonnement omgezet naar het Zakelijk BelVrij Totaal abonnement. Hierbij betalen zij niet meer afzonderlijk voor hun gesprekskosten, maar worden deze verrekend in een ‘all-in’ tarief. Per abonnee is hiervoor een tarief bepaald dat gebaseerd is op hun belgedrag uit het verleden. Hiervoor is een referentieperiode van een jaar gebruikt. Voor klanten die tijdens of na de referentieperiode structureel minder gesprekskosten bij KPN zijn gaan maken, pakt dit nadelig uit.
Dit geldt met name voor klanten die hun belverkeer zijn gaan afnemen bij andere aanbieders, de zogenaamde CPS (Carrier Preselect)-klanten. Ook de wijziging waardoor de klanten vooruit gaan betalen in plaats van achteraf bood niet een duidelijk voordeel. OmdatACM oordeelt dat de wijziging van de voorwaarden niet aantoonbaar in het voordeel van de abonnee is, moet KPN hen de mogelijkheid bieden om het abonnement kosteloos te beëindigen.

KPN moet vóór 9 januari 2014 alle klanten met een dergelijk abonnement een brief sturen met informatie over het gewijzigde abonnement waarin KPN hen de mogelijkheid biedt om het abonnement kosteloos te beëindigen. Voldoet KPN niet aan deze eis, dan moet het bedrijf dwangsommen betalen van € 10.000 per dag dat het bedrijf niet voldoet, tot een maximum van € 300.000 in totaal.

Lees meer...

Nov
15

ACM: Trends telecomsector in 2e kwartaal 2013: Vrije val aantal sms?jes lijkt gestopt


De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie, breedband, televisie en bundels op basis van cijfers van de belangrijkste partijen in de telecomsector. Dit zijn enkele opvallende trends uit de marktcijfers van de telecomsector over het tweede kwartaal van 2013 die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag publiceert:
 

 • sms’en definitief op retour; daling vlakt wel af;
 • datagebruik door smartphones en tablets blijft groeien;
 • kabelaanbieders blijven sterk in bundels; KPN bezig met opmars.

Mobiele diensten
Het aantal smartphones en tablets met toegang tot internet is in het tweede kwartaal gegroeid met 580 duizend aansluitingen naar meer dan elf miljoen. Het overgrote deel hiervan (10,2 miljoen) betreft smartphone-abonnementen.
Het totaal aantal mobiele aansluitingen is met bijna 400 duizend gedaald naar 21,3 miljoen. Met name de aanbieders met een eigen netwerk verliezen aansluitingen. Aanbieders zonder eigen netwerk hebben het aantal klanten daarentegen zien groeien. De totale omzet in de markt voor mobiele diensten is in het afgelopen half jaar gegroeid ten opzichte van het tweede half jaar in 2012. Weliswaar daalt de omzet uit spraakdiensten, maar dat wordt meer dan gecompenseerd door de groeiende omzet uit data.
De hoeveelheid data blijft sterk groeien; in het tweede kwartaal 2013 wordt 7,8 petabyte data verbruikt. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012 is dat een groei van 46%. Sms’en blijkt opnieuw minder populair. Het aantal sms’jes blijft afnemen, van 2,1 miljard in het tweede kwartaal van 2012 naar minder dan 1,4 miljard in het tweede kwartaal van 2013. De daling is wel afgevlakt, van bijna 14% in het vierde kwartaal in 2012 naar minder dan 4% in het tweede kwartaal in 2013.

Vaste telefonie
Nederlanders bellen met hun vaste lijn vaker naar een mobiele telefoon. In totaal hebben  Nederlanders tijdens het tweede kwartaal van 2013 vijf miljard minuten gebeld vanaf een vaste lijn. Ze hebben ongeveer 5% minder gebeld naar andere vaste lijnen dan in dezelfde periode in 2012, maar 6% meer naar mobiele nummers.
Consumenten blijven ook in het tweede kwartaal van 2013 overstappen naar digitale telefonie. Ten opzichte van het tweede kwartaal in 2012 is het aandeel ISDN-aansluitingen gedaald van 11% naar 9%, terwijl het aandeel PSTN-aansluitingen is gedaald van 27% naar 23%.

Breedband
Het totaal aantal breedbandabonnementen via een vaste lijn ligt eind juni 2013 net boven 6,7 miljoen. Na een beperkte groei in het eerste kwartaal is het aantal aansluitingen in het tweede kwartaal met 37 duizend gegroeid. Het aantal DSL-aansluitingen blijft dalen, terwijl het aantal kabelaansluitingen voorzichtig is gestegen.

Inmiddels hebben 457 duizend huishoudens en bedrijven breedbandtoegang via glasvezel; dat is 23 duizend meer dan een kwartaal eerder. Het aantal huishoudens dat zou kunnen kiezen voor internet via glasvezel is in het tweede kwartaal gegroeid met 275 duizend aansluitingen. De gemiddelde snelheid is ongeveer gelijk gebleven ten opzichte van het vorige kwartaal.

Televisie
In Nederland kijkt inmiddels 84% van de 7,4 miljoen huishoudens digitale televisie. Het merendeel van de digitale abonnementen wordt via de kabel afgenomen.
Nederland heeft 4,8 miljoen kabelabonnees. Daarvan heeft drie kwart een digitale aansluiting. Het aantal digitale abonnementen via de kabel is in het tweede kwartaal 2013 minder hard gegroeid dan in de voorgaande kwartalen.

Het totaal aantal abonnementen via de kabel is gedaald met 58 duizend, terwijl het aantal abonnementen via overige infrastructuren is gegroeid met 39 duizend. Met de krimp van het aantal abonnementen via de kabel, verandert ook de verhouding tussen de spelers op de markt. In het tweede kwartaal is het marktaandeel van KPN gestegen naar 25% tot 30%.

Bundels
Steeds meer huishoudens nemen hun producten bij één aanbieder af. Daarmee zet de trend van bundeling zich ook in de eerste helft van 2013 door. Twee derde van de bijna 5,5 miljoen bundels is een triple play bundel. Dat is een bundel waarin internet, televisie en vaste telefonie alle drie tegelijk worden aangeboden. De kabelaanbieders hebben van oorsprong een sterke positie op bundels, maar KPN is bezig met een opmars.

Lees meer...

Okt
16

4G van T-Mobile


Op 18 november zet T-Mobile 4G aan voor alle klanten, in de regio’s waar dit beschikbaar is: Amsterdam, Rotterdam, delen van Den  Haag en Utrecht. 4G geschikte toestellen krijgen op die datum een update en daarna kan 4G gebruikt worden.

Planning voor de rest van het land:


Iedereen profiteert van stabieler en sneller internet met 4G
T-Mobile laat alle klanten van het nieuwe 4G–netwerk profiteren. Daarom krijgt iedereen met een geschikt toestel gratis toegang tot 4G en daarmee tot stabieler en sneller internet zonder extra kosten. Afhankelijk van de datahoeveelheid die u heeft bij uw abonnement, kan de snelheid van 4G oplopen tot 50 Mb/s.

U hoeft dus geen duurder abonnement af te sluiten om in te kunnen stappen op 4G. U krijgt met een 4G- geschikt toestel automatisch toegang tot ons nieuwe 4G-netwerk waar dit beschikbaar is. Heeft u nog geen 4G-toestel dan profiteert u toch omdat ook ons 3G-netwerk sterk verbeterd wordt. Meer informatie over de werkzaamheden op het T-Mobile netwerk is samengevat in een filmpje. Deze kunt u hier bekijken. 

Wilt u meer informatie over de zakelijke mogelijkheden bij T-Mobile neemt u dan direct contact op. 

Lees meer...

Jul
31

De ontwikkelingen in de wereld van 4G


In ons laatste bericht over het 4G netwerk, hebben we je geïnformeerd over de uitrol van dit snelle netwerk door de verschillende providers, over de bijbehorende abonnement en de toestellen die geschikt zijn voor 4G. Hoe staat het er nu voor? Dit, en andere informatie, kan je hieronder lezen. 

4G geschikte hardware
Of je met je huidige of nieuwe telefoon gebruik kan maken van het 4G netwerk, heeft niet alléén met de telefoon te maken. Dit is tevens afhankelijk van de provider. De provider heeft namelijk bepaalde frequenties gekocht voor de uitrol van 4G, maar niet elk toestel werkt op elke frequentie. De iPhone 5 bijvoorbeeld, ondersteunt in Europa alleen de frequenties 2100, 1800 en 850MHz, waardoor je met deze telefoon alleen in combinatie met T-Mobile van het 4G netwerk gebruik kan maken.
 
De Samsung Galaxy S4 kan wel met zowel KPN, Vodafone en T-Mobile worden gebruikt, evenals de Sony Xperia Z.
 
Voor de duidelijkheid hebben we een overzicht gemaakt van de frequenties die de verschillende providers hebben gekocht:

ProviderAangekochte Frequentie (MHz)*

 • KPN - 800MHz 900MHz, 1800MHz, 2100GHz, 2600GHz
 • Vodafone - 800MHz, 1800MHz
 • t-Mobile - 1800MHz
 • Tele2 - 800MHz
*Informatie is op basis van verschillende bronnen. Providers geven hierin vooralsnog geen directe openheid.

Data only-devices
De opkomst van 4G geschikte apparaten geldt niet alleen in de wereld van telefoons. Er zijn ook steeds meer tablets, USB modems en mobiele (WiFi) routers waarmee je super snel kan surfen over het web via het 4G netwerk. Huawei en Option zijn twee merken die hierin snel aan het innoveren zijn. 

Update uitrol 4G
 
Uitrol 4G door KPN
KPN is vooralsnog de enige provider die gebruik van het 4G netwerk al actief aanbiedt. In de Randstad kunnen KPN klanten, met een 4G geschikt abonnement, al volop gebruik maken van het snelle netwerk. Onderstaande dekkingskaart laat dit goed zien:


Uitrol 4G door Vodafone
Vodafone heeft begin juli 2013 de stilte doorbroken. De provider heeft toen bekend gemaakt zijn netwerk te gaan voorzien van zogeheten Antenna Integrated Radio antennes (AIR). Deze moeten gaan zorgen voor een betere dekking en snelheid van het bestaande 2G en 3G netwerk en zijn tevens geschikt voor de uitrol van het 4G netwerk. De verbetering van bestaande netwerken is fase 2 van het “Fastforward” programma. Fase 3 is de uitrol van 4G. Hiermee wordt deze zomer begonnen.
Alle klanten van Vodafone gaan profiteren van de netwerkverbeteringen. Als je van 4G gebruik wilt maken, dan heb je een geschikte smartphone en het Red Business Super abonnement (€ 79,- p/mnd) nodig.
 
Uitrol 4G door T-Mobile
Ook T-Mobile heeft een programma opgestart voor netwerkverbetering en de uitrol van 4G: “Samen Meer Bereiken.” In totaal zullen alle 4800 antennestations worden voorzien van SingleRAN (Radio Access Network). In Amsterdam is dit reeds gebeurd, daarna volgen Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Wanneer het grootste deel van de antennestations voorzien zijn van de nieuwe technologie, zal 4G in de Randstad gelanceerd worden en zich vervolgens als een olievlek over het land verspreiden. Totale duur van de operatie: 1,5 jaar.
Wanneer 4G eenmaal gelanceerd is, kunnen alle T-Mobile klanten met een data abonnement gebruik hiervan maken. De maximaal te behalen snelheid is wél afhankelijk van het gekozen data abonnement.
 
Uitrol 4G door Tele2.
Tele2 heeft de ambitie om haar 4G netwerk zo snel mogelijk uit te rollen. Zij is bezig om antennes te verbinden met het bestaande glasvezelnetwerk, om in de toekomst de grote hoeveelheid mobiele data van alle klanten goed te kunnen verwerken. Hoe verder, waar en wanneer en wat het gaat kosten houdt Tele2 nog even geheim. “Wij willen onze concurrenten niet wijzer maken dan nodig,” aldus Tele2. 

Lees meer...

Jul
22

Vodafone voert inflatiecorrectie door per 1 september


Per 1 september 2013 past Vodafone het tarief van de volgende prijsplannen aan die aangesloten zijn op of na 1 april 2011: 
- InBusiness 
- InBusiness Web 
- InBusiness Passport 
- Wireless Office 
- OneVoice 

Vodafone volgt hiermee de door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekende inflatie van 2,5% over het jaar 2012. 

Waarom wordt de inflatiecorrectie toegepast?
Vodafone Enterprise Business Unit heeft de inflatiecorrectie clausule sinds april 2011 (voor eerder genoemde prijsplannen) in haar algemene en aanvullende voorwaarden opgenomen, maar heeft dit nog niet eerder aan haar klanten doorberekend. 

In het licht van het huidige economische klimaat en de hoge inflatie over 2012 (CBS rapporteerde 2,5%) en omdat Vodafone ook een stijging in de kosten ervaart als resultaat van de inflatie, ziet Vodafone de noodzaak voor het doorberekenen van de inflatiecorrectie. 

Het CBS maakt jaarlijks een berekening van de inflatie. De inflatie in Nederland wordt gemeten als de stijging van de consumentenprijsindex (CPI) ten opzichte van de overeenkomstige periode in het voorgaande jaar. 

Klanten voor wie deze inflatiecorrectie geldt worden vanaf maandag 22 juli via een persoonlijke brief ingelicht. 

Lees meer...

Jul
3

KPN EEN nu ook via Lionconnect verkrijgbaar.


Met KPN ÉÉN wordt telecom weer overzichtelijk en eenvoudig. Vier profielen, aanvullende opties én onbeperkt bellen!

KPN ÉÉN is per heden leverbaar via Lionconnect.

Geïntegreerde oplossing
KPN ÉÉN is een geïntegreerde oplossing voor vaste en mobiele telefonie en ICT, die hiermee inzicht, overzicht en eenvoud biedt aan ondernemers. Met KPN ÉÉN krijgt de ondernemer één aanspreekpunt, één contract, één helpdesk, één factuur en één online beheerportal. De klant betaalt per gebruiker en heeft de mogelijkheid flexibel gebruikers te kunnen op- of afschalen.

KPN ÉÉN via Lionconnect betekent de betrouwbaarheid van het netwerk van KPN met de meerwaarde en flexibiliteit van Lionconnect.

Onbeperkt bellen
KPN ÉÉN biedt voor elk type gebruiker een passend gebruikersprofiel. Voor elk profiel betaalt u één vaste maandelijkse vergoeding, inclusief onbeperkt bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland. Er is voor u als klant per medewerker keuze uit vier verschillende gebruikersprofielen:
 

 • Vergaderzaal - Vast toestel met bellen en gebeld worden en basis belfunctionaliteit voor vergaderzaal, lift, kantine, intercom en dergelijke.
 • Kantoor - Vast toestel voor medewerkers met premium belfunctionaliteit, waaronder doorverbinden, doorschakelen, driegesprek, niet storen, busy lamp field en voicemail.
 • Onderweg - Mobiel abonnement, inclusief 1GB data inclusief integratie met de telefooncentrale, waaronder bellen en gebeld worden op vast nummer of verkort nummer (extensie), deelnemen in callcenter en beschikbaarheidsinformatie.
 • Overal - Integratie van het Kantoor en Onderweg profiel voor de gebruiker die een vast en mobiel toestel wil combineren.
 

Tarieven zijn excl. BTW.

Meer informatie
Heeft u vragen over KPN ÉÉN, of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op  via 088-8877000 of via info@lionconnect.nl.
 

Lees meer...

Jun
17

Per 1 juli voordeliger bellen en internetten in het buitenland


Per 1 juli 2013 worden de tarieven voor mobiel bellen én mobiel internet in Europa verlaagd. En dat is handig voor als u binnenkort op vakantie of op zakenreis gaat binnen Europa. Deze verlaagde tarieven gaan automatisch in. 

Hieronder vindt u de tarieven die vanaf deze datum gelden. De tarieven gelden voor KPN, Telfort, Vodafone en T-Mobile. 

 
  Tarief tot 1 juli 2013 Tarief vanaf 1 juli 2013
Bellen in EU-landen € 0,29 € 0,24
Gebeld worden in EU-landen € 0,08 € 0,07
SMS versturen in EU-landen € 0,09 € 0,08
Data per MB € 0,70 € 0,45
 

 
Tarieven zijn excl. BTW.
Let op: tarieven voor mobiel Bellen (vanuit Nederland) naar EU-landen blijven ongewijzigd!

Geldigheid tarieven
Deze tarieven gelden in de landen van de Europese Uni inclusief Kroatië (per 1 juli 2013 lid van EU), Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland en Andorra. Met de Eurotarieven wordt bij uitgaande gesprekken minimaal een halve minuut in rekening gebracht. Daarna wordt per seconde afgerekend. Inkomende gesprekken worden afgerekend per seconde. Genoemde bedragen zijn per minuut en exclusief BTW. Mobiel internet wordt afgerekend per kB.

Vanaf 1 juli 2013 ook lagere tarieven voor mobiel internet
Naast mobiel bellen wordt ook mobiel internetten goedkoper. Vanaf 1 juli 2013 betaalt u voor het gebruik van internet op uw mobiele telefoon slechts € 0,45 per MB (ex. Btw) in plaats van € 0,70 per MB (ex. Btw). Ook dit tarief wordt vanaf deze datum automatisch verlaagd. 

Lees meer...