Apr
1

4G-Netwerk van T-Mobile het snelst


Volgens OpenSignal ligt de gemiddelde snelheid op het 4G-netwerk van T-Mobile op 20 Mbps, op dat van Vodafone op 14 Mb/s, terwijl de gemiddelde snelheid op het netwerk van KPN op 10 Mb/s zou liggen.

De dekkingsgraad komt volgens de metingen uit op ongeveer 65% van het land voor T-Mobile, ongeveer 80% voor Vodafone en ongeveer 90% voor KPN. Betere scores vindt je alleen Zuid-Korea, waar de drie geboden 4G-netwerken allemaal een dekkingspercentage hebben van boven de 90 %.
 

Nederland scoort wereldwijd relatief goed in de reële snelheden die via 4G-netwerken worden aangeboden. Dat valt op te maken uit het rapport ‘The State of LTE” van OpenSignal. Dit rapport is samengesteld door metingen gedaan door gebruikers van 4G met behulp van de OpenSignal-app. Volgens de onderzoekers blijkt hieruit dat de gemiddelde snelheid in Nederland op 14 Mb/s ligt. Spanje is koploper met 18 Mb/s, gevolgd door Finland, Denemarken en Zuid-Korea (alle drie 17 Mb/s).
 

In het rapport wordt ook gekeken naar het zogenoemde Time on LTE-percentage, de hoeveelheid tijd waarin een gebruiker daadwerkelijk toegang heeft tot 4G. In Nederland ligt het gemiddelde op 80%. Specifiek voor KPN ligt dit percentage op 90%, voor Vodafone op 79% en voor T-Mobile op 65%. Zuid-Korea scoort het hoogst met een Time on LTE-percentage van 95 procent.
 

De metingen voor het rapport van OpenSignal zijn gedaan in de periode van november 2014 tot en met januari 2015. KPN meldde in april vorig jaar klaar te zijn met de uitrol van zijn 4G-netwerk in Nederland, Vodafone bereikte afgelopen september landelijke dekking, terwijl T-Mobile eind dit jaar de uitrol van 4G verwacht af te ronden.

Lees meer...

Apr
1

Zakelijk internetverkeer groeit gemiddeld 19% per jaar tot 2018


Het gebruik van zakelijk internet zal tot 2018 jaarlijks met zo’n 19% groeien, becijferde Cisco in zijn ‘Visual Networking Index’. Het equivalent van 769 miljoen dvd’s per maand of 1 miljoen dvd’s per uur. Door de komst van cloud computing is het model voor internettoegang de laatste jaren sterk veranderd. Werd het voorheen vooral gezien als dienst bovenop een fysieke infrastructuur, tegenwoordig is internettoegang net zo vanzelfsprekend als water uit de kraan.

Leveranciers van clouddiensten zoals Amazon, Microsoft, Google en Salesforce, maar ook talloze kleinere en minder bekende aanbieders, stellen één voorwaarde voor het gebruik van hun diensten. Dat de eindgebruiker beschikt over toegang tot het internet. Geen toegang tot het internet, betekent geen optimale toegang tot de clouddiensten. Internet is steeds vaker de manier voor eindgebruikers om hun connectiviteitsvraagstukken op te lossen. Dit is dan ook een van de aanjagers voor de exponentiële groei van het zakelijke IP-verkeer in de regio West-Europa.

Steeds meer internet verkeer
Uit Cisco’s VNI blijkt dat in West-Europa het IP-verkeer in 2018 tot 3,9 exabytes per maand groeit, dit is een jaarlijkse groei van 16%. Het zakelijke internetverkeer groeit met 19% tot 2018. Dit verkeer bereikt in 2018 3,1 exabytes per maand. Ter vergelijking, in 2013 bedroeg het zakelijke internetverkeer in West-Europa 1,3 exabytes, ruim de helft minder. Het zakelijke internetverkeer bedroeg in dat jaar 71% van al het zakelijke IP-verkeer en in 2018 zal dat 79% bedragen.
 

Lees meer...