Okt
8

KPN stopt met DigiAccess alarm


KPN stopt op 31 december 2014 definitief met DigiAccess Alarm. De ISDN alarmdienst is verouderd en het bedrijf verlaagde halverwege dit jaar al het servicelevel naar ‘best effort’.

Het verdwijnen van de alarmdienst is het gevolg van een modernisering van het netwerk van KPN en de daarop aangeboden dienstverlening. Het bedrijf haalt DigiAccess van de markt omdat de service en kwaliteit van de dienst binnen afzienbare tijd niet meer kunnen worden gegarandeerd.
 
Verouderd
DigiAccess is een verbinding die wordt gebruikt voor brand- inbraakbeveiliging en in sommige gevallen voor telemetrie en betaalautomaten. De techniek achter het systeem, het X.25 protocol, is sterk verouderd. Er zijn anno 2014 nieuwe en (in veel gevallen) goedkopere alternatieven beschikbaar die een oplossing bieden op een gelijkwaardig beveiligingsniveau.

Overstap
Maakt u nog steeds gebruik van DigiAccess van KPN? Dan zult u moeten overstappen op een nieuwe verbinding. Lionconnect biedt maatoplossingen voor nieuwe verbindingen die nodig zijn om uw alarmsysteem na 31 december 2014 draaiende te houden, zodat u ook de komende jaren gebruik kunt maken van een betrouwbaar alarm.

Oplossing 
Eén van de oplossingen die Lionconnect biedt, is een combinatie tussen een IP- en GPRS-verbindingen. Dit alternatief voor de huidige ISDN-verbindingen is van een vergelijkbaar beveiligingsniveau, maar maakt gebruik van twee verschillende verbindingen. Enerzijds is er een verbinding via het internet (IP), anderzijds is er een verbinding via het mobiele netwerk middels een in het alarmsysteem geplaatste SIM-kaart. Dat betekent dat wanneer er een verbinding uitvalt, de ander dient als back-up. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een enkele verbinding. Let wel: Het vernieuwen van uw verbinding betekent in sommige gevallen dat uw alarmsysteem moet worden omgebouwd.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen u adviseren over een oplossing die het beste bij uw bedrijf past.