Jul
31

De ontwikkelingen in de wereld van 4G


In ons laatste bericht over het 4G netwerk, hebben we je geïnformeerd over de uitrol van dit snelle netwerk door de verschillende providers, over de bijbehorende abonnement en de toestellen die geschikt zijn voor 4G. Hoe staat het er nu voor? Dit, en andere informatie, kan je hieronder lezen. 

4G geschikte hardware
Of je met je huidige of nieuwe telefoon gebruik kan maken van het 4G netwerk, heeft niet alléén met de telefoon te maken. Dit is tevens afhankelijk van de provider. De provider heeft namelijk bepaalde frequenties gekocht voor de uitrol van 4G, maar niet elk toestel werkt op elke frequentie. De iPhone 5 bijvoorbeeld, ondersteunt in Europa alleen de frequenties 2100, 1800 en 850MHz, waardoor je met deze telefoon alleen in combinatie met T-Mobile van het 4G netwerk gebruik kan maken.
 
De Samsung Galaxy S4 kan wel met zowel KPN, Vodafone en T-Mobile worden gebruikt, evenals de Sony Xperia Z.
 
Voor de duidelijkheid hebben we een overzicht gemaakt van de frequenties die de verschillende providers hebben gekocht:

ProviderAangekochte Frequentie (MHz)*

  • KPN - 800MHz 900MHz, 1800MHz, 2100GHz, 2600GHz
  • Vodafone - 800MHz, 1800MHz
  • t-Mobile - 1800MHz
  • Tele2 - 800MHz
*Informatie is op basis van verschillende bronnen. Providers geven hierin vooralsnog geen directe openheid.

Data only-devices
De opkomst van 4G geschikte apparaten geldt niet alleen in de wereld van telefoons. Er zijn ook steeds meer tablets, USB modems en mobiele (WiFi) routers waarmee je super snel kan surfen over het web via het 4G netwerk. Huawei en Option zijn twee merken die hierin snel aan het innoveren zijn. 

Update uitrol 4G
 
Uitrol 4G door KPN
KPN is vooralsnog de enige provider die gebruik van het 4G netwerk al actief aanbiedt. In de Randstad kunnen KPN klanten, met een 4G geschikt abonnement, al volop gebruik maken van het snelle netwerk. Onderstaande dekkingskaart laat dit goed zien:


Uitrol 4G door Vodafone
Vodafone heeft begin juli 2013 de stilte doorbroken. De provider heeft toen bekend gemaakt zijn netwerk te gaan voorzien van zogeheten Antenna Integrated Radio antennes (AIR). Deze moeten gaan zorgen voor een betere dekking en snelheid van het bestaande 2G en 3G netwerk en zijn tevens geschikt voor de uitrol van het 4G netwerk. De verbetering van bestaande netwerken is fase 2 van het “Fastforward” programma. Fase 3 is de uitrol van 4G. Hiermee wordt deze zomer begonnen.
Alle klanten van Vodafone gaan profiteren van de netwerkverbeteringen. Als je van 4G gebruik wilt maken, dan heb je een geschikte smartphone en het Red Business Super abonnement (€ 79,- p/mnd) nodig.
 
Uitrol 4G door T-Mobile
Ook T-Mobile heeft een programma opgestart voor netwerkverbetering en de uitrol van 4G: “Samen Meer Bereiken.” In totaal zullen alle 4800 antennestations worden voorzien van SingleRAN (Radio Access Network). In Amsterdam is dit reeds gebeurd, daarna volgen Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Wanneer het grootste deel van de antennestations voorzien zijn van de nieuwe technologie, zal 4G in de Randstad gelanceerd worden en zich vervolgens als een olievlek over het land verspreiden. Totale duur van de operatie: 1,5 jaar.
Wanneer 4G eenmaal gelanceerd is, kunnen alle T-Mobile klanten met een data abonnement gebruik hiervan maken. De maximaal te behalen snelheid is wél afhankelijk van het gekozen data abonnement.
 
Uitrol 4G door Tele2.
Tele2 heeft de ambitie om haar 4G netwerk zo snel mogelijk uit te rollen. Zij is bezig om antennes te verbinden met het bestaande glasvezelnetwerk, om in de toekomst de grote hoeveelheid mobiele data van alle klanten goed te kunnen verwerken. Hoe verder, waar en wanneer en wat het gaat kosten houdt Tele2 nog even geheim. “Wij willen onze concurrenten niet wijzer maken dan nodig,” aldus Tele2. 

Lees meer...

Jul
22

Vodafone voert inflatiecorrectie door per 1 september


Per 1 september 2013 past Vodafone het tarief van de volgende prijsplannen aan die aangesloten zijn op of na 1 april 2011: 
- InBusiness 
- InBusiness Web 
- InBusiness Passport 
- Wireless Office 
- OneVoice 

Vodafone volgt hiermee de door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekende inflatie van 2,5% over het jaar 2012. 

Waarom wordt de inflatiecorrectie toegepast?
Vodafone Enterprise Business Unit heeft de inflatiecorrectie clausule sinds april 2011 (voor eerder genoemde prijsplannen) in haar algemene en aanvullende voorwaarden opgenomen, maar heeft dit nog niet eerder aan haar klanten doorberekend. 

In het licht van het huidige economische klimaat en de hoge inflatie over 2012 (CBS rapporteerde 2,5%) en omdat Vodafone ook een stijging in de kosten ervaart als resultaat van de inflatie, ziet Vodafone de noodzaak voor het doorberekenen van de inflatiecorrectie. 

Het CBS maakt jaarlijks een berekening van de inflatie. De inflatie in Nederland wordt gemeten als de stijging van de consumentenprijsindex (CPI) ten opzichte van de overeenkomstige periode in het voorgaande jaar. 

Klanten voor wie deze inflatiecorrectie geldt worden vanaf maandag 22 juli via een persoonlijke brief ingelicht. 

Lees meer...

Jul
15

Abvakabo FNV


Patricia van Arkelen, Projectleider - Abvakabo FNV 
In 2012 is Abvakabo FNV begonnen met het vervangen van de telefonie omgeving. Het project is intern opgestart, maar al snel wilden wij de expertise van een externe partij inschakelen. Dit om er zeker van te zijn, dat we een goed product zouden aanschaffen, dat zou passen bij de organisatie, en daarnaast flexibel en schaalbaar zou zijn.
 
Na een zoekperiode van 2 maanden en het voeren van gesprekken met adviserende bedrijven, zijn we uitgekomen bij Lionconnect uit Leiden. Het eerste gesprek gaf ons direct een positief gevoel en de communicatie verliep bijzonder prettig. Wij zochten een bedrijf dat met ons mee wilde denken en onpartijdig zou zijn. Daarom en vanwege hun flexibiliteit en houding hebben wij voor Lionconnect gekozen.
 
Abvakabo FNV hield de regie over het project, terwijl Lionconnect een adviserende rol had. Die rol ging ver….. van het beoordelen van RFI’s / RFP’s tot referentiebezoeken aan toe. Door hun betrokkenheid konden zij kritische vragen stellen aan leveranciers en juist door deze rol, hebben wij een goede keuze gemaakt voor het product.  
 
Inmiddels zijn we bezig met de implementatie van de nieuwe telefonie omgeving en zit het werk van Lionconnect erop. Wij kijken terug op een mooie en leerzame periode, waarin de samenwerking als zeer prettig is ervaren.

Lees meer...

Jul
3

KPN EEN nu ook via Lionconnect verkrijgbaar.


Met KPN ÉÉN wordt telecom weer overzichtelijk en eenvoudig. Vier profielen, aanvullende opties én onbeperkt bellen!

KPN ÉÉN is per heden leverbaar via Lionconnect.

Geïntegreerde oplossing
KPN ÉÉN is een geïntegreerde oplossing voor vaste en mobiele telefonie en ICT, die hiermee inzicht, overzicht en eenvoud biedt aan ondernemers. Met KPN ÉÉN krijgt de ondernemer één aanspreekpunt, één contract, één helpdesk, één factuur en één online beheerportal. De klant betaalt per gebruiker en heeft de mogelijkheid flexibel gebruikers te kunnen op- of afschalen.

KPN ÉÉN via Lionconnect betekent de betrouwbaarheid van het netwerk van KPN met de meerwaarde en flexibiliteit van Lionconnect.

Onbeperkt bellen
KPN ÉÉN biedt voor elk type gebruiker een passend gebruikersprofiel. Voor elk profiel betaalt u één vaste maandelijkse vergoeding, inclusief onbeperkt bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland. Er is voor u als klant per medewerker keuze uit vier verschillende gebruikersprofielen:
 

  • Vergaderzaal - Vast toestel met bellen en gebeld worden en basis belfunctionaliteit voor vergaderzaal, lift, kantine, intercom en dergelijke.
  • Kantoor - Vast toestel voor medewerkers met premium belfunctionaliteit, waaronder doorverbinden, doorschakelen, driegesprek, niet storen, busy lamp field en voicemail.
  • Onderweg - Mobiel abonnement, inclusief 1GB data inclusief integratie met de telefooncentrale, waaronder bellen en gebeld worden op vast nummer of verkort nummer (extensie), deelnemen in callcenter en beschikbaarheidsinformatie.
  • Overal - Integratie van het Kantoor en Onderweg profiel voor de gebruiker die een vast en mobiel toestel wil combineren.
 

Tarieven zijn excl. BTW.

Meer informatie
Heeft u vragen over KPN ÉÉN, of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op  via 088-8877000 of via info@lionconnect.nl.
 

Lees meer...