Aug
14

Apple vs Samsung strijd onthult verkoopcijfers


In de al veelbesproken patentzaak van Apple tegen Samsung zijn verkoopcijfers bekend gemaakt van de twee bedrijven. Goed nieuws voor ons, want meestal is dergelijke informatie geheim en hebben we alleen ruwe schattingen of cijfers van derde bedrijven. De cijfers zijn helaas alleen voor de U.S. Samsung heeft tussen juni 2010 en juni 2012 maar liefst 21.25 miljoen telefoons verkocht. Dit heeft het bedrijf $7,5 miljard verdiend. Het best verkochte toestel is de Galaxy S II met in totaal 4.1 miljoen sales (gecombineerd). Daarop volgt een low-end prepaid toestel, de Galaxy Prevail, met 2.25 sales. Apple heeft sinds 2007 85 miljoen iPhones verkocht voor in totaal 50 miljard. Dit is circa 39 procent van de wereldwijde verkoop. Alle cijfers zijn te bekijken op bekijken op AllThingsD (engels).

Lees meer...

Aug
14

Dit jaar 120 miljard dollar voor enterprise apps


Gartner verwacht dat er dit jaar 120 miljard dollar wordt gespendeerd aan apps voor de zakelijke omgeving. Daarbij nemen ERP-applicaties 25 miljard dollar voor hun rekening terwijl kantoorapplicaties 16,5 miljard dollar van het totaalbedrag vertegenwoordigen. Applicaties voor Business Intelligence en CRM zullen dit jaar volgens Gartner afzonderlijk 13 miljard dollar opleveren. Volgens Gartner zijn cloud en software-as-a-service oplossingen over drie jaar goed voor 16 procent van de totale uitgaven aan kantoorsoftware. 

Lees meer...

Aug
14

Nederland nipt op kop in EU qua breedband


Nederland voert de Europese ranglijst aan van landen met de hoogste downloadsnelheden, meldt Akamai in het State of The Internet kwartaalrapport. Wereldwijd lag het gemiddelde op 2,6 Mbps in Q1. De top drie is Zuid-Korea (15,7 Mbps), Japan (10,9 Mbps) en Hong Kong (9,3 Mbps). Nederland staat vierde, met gemiddeld 8,8 Mbps, voor Letland, ook met 8,8 Mbps en Zwitserland, met 8,1 Mbps.
 
De groei ten opzichte van dezelfde periode 12 maanden geleden geeft een ander beeld. De groei in snelheid in Letland was 38 procent, in Zwitserland 30 procent en in Nederland 18 procent. Akamai definieert breedband als >4 Mbps en snel breedband als >10 Mbps. In Letland is 26 procent van de verbindingen sneller dan 10 Mbps, in Nederland 24 procent, met lagere groei. In Zwitserland, Finland en Denemarken is het percentage snel breedband in een jaar meer dan verdubbeld. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat Nederland in de statistieken voorbij wordt gestreefd.
 
De landen die de meeste malware en cyberaanvallen voortbrengen waren China (16%), Rusland (11%) en de VS (7%). Europa als regio brengt 35 procent van de dreigingen voort, met Roemenië (3,0%) voor Duitsland (1,9%).

Lees meer...

Aug
14

68,1% procent van verkochte toestellen draait Android


Google’s besturingssysteem heeft sinds haar introductie in 2009 een flink groei gezien. Zo meld marktonderzoeker IDC vandaag dat in het afgelopen kwartaal 68,1 procent van de verkochte smartphones een Android toestel is. Hetzelfde kwartaal maar dan een jaar eerder was dit nog 48 procent.

Andere besturingssystemen komen nog niet in de buurt. Zo is Apple’s iOS gezakt met 1,9 procent naar 16,9 procent. Op plek 3 staat het BlackBerry OS met 4,8 procent gevolgd door Symbian met 4,4%. Windows Phone ziet een groei, maar spectaculair is het niet: 3,5%.

Lees meer...